Snelloopdeuren voor speciale toepassingen

Snelloopdeuren voor speciale toepassingen

Speciale toepassingen in de industrie stellen bijzondere eisen aan snelroldeuren. Bent u op zoek naar een speciale snelloopdeur? Nassau beschikt over een aantal speciale oplossingen o.a. voor Cleanrooms en Atex ruimtes.

Beste deur voor speciale omgeving

Cleanroom deur

Dankzij de uiterst korte cyclus, geavanceerde multi-interlock mogelijkheden en airlock layout wordt de verplaatsing van lucht en de bijhorende besmetting van kostbare goederen in de cleanroom tot een minimum beperkt. Door te kiezen voor de gepaste Nassau oplossing krijgt besmetting geen kans.

 • Besmetting vermijden
 • Overdruk behouden
 • Makkelijk te reinigen
 • Energiebesparing
 • Plaats besparen
 • Geluidloos
Dynaco beste snelroldeur

De Freezer M2 diepvriesdeur

Het deurblad wordt aan beide zijden vastgehouden in speciaal ontworpen, buigzame geleiders die het blad met zijn bevestigingsmechanisme volledig inkapselen en zo openingen vermijden. Het mechanisme is zo ontworpen dat het perfect aansluit op het geleidingsprofiel, dat op die manier quasi geen lucht doorlaat. Om de efficiëntie van uw Nassau deur nog te verhogen, kunt u optioneel een isolerend deurblad plaatsen. Dit bestaat uit twee lagen PVC, gevuld met isolatiemateriaal. Dit beperkt aanzienlijk het energieverlies door het deurblad.

 • Temperatuur, ijsvorming en vocht onder controle houden
 • Veiligheid
 • Automatische re-introductie
Dynaco snelloopdeur
Dynaco roldeuren
Dynaco Atex Snelroldeur

Snelloopdeur voor Atex zones

Atex zones vereisen speciale explosieveilige apparatuur. Speciaal voor de verschillende industrieën die werken met Atex omgevingen introduceert Nassau de Dynaco s-5, een snelloopdeur voor Atex zones 1/21 en 2/22. Een ijzersterke snelroldeur die officeel II 2/3 GD IIC T4 IIIB 135 ℃  is gecertificeerd, conform richtlijn 2014/34/eu. De S-5 helpt de Atex gerelateerde kosten te beperken: 

 • Door de mogelijkheid verschillende zones van elkaar te scheiden,worden de ruimtes die aan de Atex vereisten moeten voldoen tot het minimum beperkt.
 • De deuren nemen nagenoeg geen plaats in.
 • De deur wordt geleverd met volledige certificering, extra administratie is dus niet nodig.
ATEX-logo

Waarom Dynaco voor uw Vriezer, Cleanroom en Atex ruimtes?

PLAATS BESPARING

Een Nassau deur installeren vraagt zeer weinig plaats. In tegenstelling tot schuifdeuren gaat er vrijwel geen plaats verloren door de installatie van een Nassau deur. Het is zelfs mogelijk om de zijgeleiders in de deuropening te plaatsen en het bovenste gedeelte te verbergen boven het technisch plafond. Zo kunt u het maximum halen uit uw cleanroom zone.

VOCHT ONDER CONTROLE HOUDEN

Andere voordelen van Nassau deuren: snel en buigzaam als ze zijn, kunnen ze ook twee openingshoogten hebben. Zo hoeft u de deur niet volledig te openen om enkel een voetganger
door te laten. Ook op die manier bespaart u energie, want u vermijdt dat warme lucht in de diepvriesruimte komt.

ENERGIEBESPARING

Een van de voornaamste redenen om een Nassau deur te plaatsen, is tochtwering. De snelle werking van de deuren en de perfecte afdichting voorkomen dat tocht vanuit de opslagruimte de verkoopsruimte binnendringt. Zo kunnen uw klanten winkelen in een aangename omgeving en bespaart u tevens op uw energiefactuur.

OVERDRUK BEHOUDEN

In cleanroom omgevingen is het belangrijk om bepaalde zones in overdruk te houden. Het soepele Nassau deurblad weerstaat perfect aan drukverschillen. De duurzame, nauwsluitende afdichting houdt de druk op het juiste niveau met een beperkt verbruik van lucht, en dit jarenlang.

SCHOON HOUDEN

Het oppervlak van de Nassau deuren is glad en vrij van onregelmatigheden. Het bevat geen latten of andere onderdelen waar onzuiverheden zich kunnen ophopen. In combinatie met een structuur in roestvrij staal zijn Nassau deuren altijd zeer makkelijk te reinigen.

GELUIDSARM

De afwezigheid van verstevigingslatten in het deurblad beperkt de vibratie van het gebouw. De speciaal ontwikkelde bevestigingsstrook loopt vlot door de zijgeleiders, wat het werkingsgeluid beperkt. Dit is zeer belangrijk om het comfort van de gebruikers in bepaalde zones te verhogen.

TEMPERATUUR ONDER CONTROLE HOUDEN

Het deurblad wordt aan beide zijden vastgehouden in speciaal ontworpen, buigzame geleiders die het deurblad met zijn bevestigingsmechanisme volledig inkapselen en zo openingen vermijden. Het bevestigingsmechanisme is zo ontworpen dat het perfect aansluit op het geleidingsprofiel, dat op die manier quasi geen lucht doorlaat. Om de efficiëntie van uw Nassau deur nog te verhogen, kunt u optioneel een isolerend deurblad plaatsen. Dit bestaat uit twee lagen PVC, gevuld met isolatiemateriaal. Dit beperkt aanzienlijk het energieverlies door het deurblad.

VEILIGHEID

Met een Nassau deur is uw veiligheid verzekerd. Niet alleen door de standaard eveiligingssystemen zoals detectoren die automatisch de deur openen. Ook het deurblad zelf is absoluut veilig, want het is soepel en bevat geen harde delen. Zo vermijdt u de ongevallen die met andere deurtypes kunnen gebeuren.

AUTOMATISCHE REÏNTRODUCTIE

Wanneer een Nassau deur per ongeluk wordt aangereden en loskomt uit haar zijgeleiders, keert het deurblad automatisch terug in de geleiders na een openingscyclus. Zonder technische interventie. Zonder werkonderbreking voor uw installaties. Een oplossing die u tijd en energie bespaart.

Dynaco snelroldeuren Banner
Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved and you'll be given a link. You, or anyone with the link, can use it to retrieve your Cart at any time.
Back Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved with Product pictures and information, and Cart Totals. Then send it to yourself, or a friend, with a link to retrieve it at any time.
Your cart email sent successfully :)